Sastojci: Ulje za przenje
700 gr brasna
5 dl mleka
1 kasicica secer
pola kocke kvasca
1 puna kasika masti
3 jajeta
300 gr sitnog sira
2 kasicice soli
U mlako mleko staviti kvasac i kasicicu secera i ostaviti da nadodje .Mast penasto umutiti, dodati jaja,mleko sa kvascem, so i brasno. Umesiti glatko testo i ostaviti da nadodje. Nadoslo testo prebaciti na pobrasnjenu podlogu, rasklagijati ga i iseci na kvadrate. svaki kvadrat jos malo istanjiti oklagijom,staviti sir i uviti. Ulje dobro zagrejati i prziti piroske dok ne porumene.
700 gr brasna
5 dl mleka
1 kasicica secer
pola kocke kvasca
1 puna kasika masti
3 jajeta
300 gr sitnog sira
2 kasicice soli
U mlako mleko staviti kvasac i kasicicu secera i ostaviti da nadodje .Mast penasto umutiti, dodati jaja,mleko sa kvascem, so i brasno. Umesiti glatko testo i ostaviti da nadodje. Nadoslo testo prebaciti na pobrasnjenu podlogu, rasklagijati ga i iseci na kvadrate. svaki kvadrat jos malo istanjiti oklagijom,staviti sir i uviti. Ulje dobro zagrejati i prziti piroske dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар