Sastojci: 250 ml vode
250 ml mleka
20 gr kvasca
2 pune kasicice secera
2 pune kasicice soli
3 pune solje ulja (srednje)
3 jajeta
300 gr sira
Kvasac potopiti u mlako mleko i dodati secer. Sacekati nekoliko minuta da nakisne.U posudu za mesenje sipati 250 ml mlake vode,3 solje ulja, 2 kasicice soli, 2 jajeta i dodati kvasac sa mlekom.
Postepeno dodavati brasno i mesati kasikom. Zatim testo prebaciti na pobrasnjenu podlogu i mesiti da bude glatko.Ostaviti da nadodje. Kada testo nadodje podeliti ga na loptice. svaku lopticu rasklagijati u obliku kruga,iseci na 8 dela,puniti sirom i uvijati kiflice.Kiflice premazati jajetom i posuti susamom. Peci u zagrejanoj rerni dok ne dobiju lepu braon boju. vruce kiflice premazati hladnim mlekom,tako su mnogo mekse.
250 ml mleka
20 gr kvasca
2 pune kasicice secera
2 pune kasicice soli
3 pune solje ulja (srednje)
3 jajeta
300 gr sira
Kvasac potopiti u mlako mleko i dodati secer. Sacekati nekoliko minuta da nakisne.U posudu za mesenje sipati 250 ml mlake vode,3 solje ulja, 2 kasicice soli, 2 jajeta i dodati kvasac sa mlekom.
Postepeno dodavati brasno i mesati kasikom. Zatim testo prebaciti na pobrasnjenu podlogu i mesiti da bude glatko.Ostaviti da nadodje. Kada testo nadodje podeliti ga na loptice. svaku lopticu rasklagijati u obliku kruga,iseci na 8 dela,puniti sirom i uvijati kiflice.Kiflice premazati jajetom i posuti susamom. Peci u zagrejanoj rerni dok ne dobiju lepu braon boju. vruce kiflice premazati hladnim mlekom,tako su mnogo mekse.
Нема коментара:
Постави коментар