Sastojci: 40 gr kvasca
1 puna kasika secera
3 dl mleka
1 kasicica soli
1 kg brasna
120 gr margarina
2 jajeta
2 dl vode
U 3 dl mlakog mleka staviti kvasac i secer i ostaviti da nakisne. Dodati mlaku vodu, so, jaja i umesiti glatko testo. Kada testo udvostruci masu razviti koru debljine 1 cm, seci modlom ili casom krugove i redjati u dublju serpu. Svaki krug premazati rastopljenim margarinom.
Staviti 10-ak minuta da pogaca nadodje,premazati zumancem i posuti susamom. Peci na temperaturi od 200 stepeni 40-ak minuta. Vrucu premazati hladnim mlekom.
1 puna kasika secera
3 dl mleka
1 kasicica soli
1 kg brasna
120 gr margarina
2 jajeta
2 dl vode
U 3 dl mlakog mleka staviti kvasac i secer i ostaviti da nakisne. Dodati mlaku vodu, so, jaja i umesiti glatko testo. Kada testo udvostruci masu razviti koru debljine 1 cm, seci modlom ili casom krugove i redjati u dublju serpu. Svaki krug premazati rastopljenim margarinom.
Staviti 10-ak minuta da pogaca nadodje,premazati zumancem i posuti susamom. Peci na temperaturi od 200 stepeni 40-ak minuta. Vrucu premazati hladnim mlekom.
Нема коментара:
Постави коментар