Sastojci: 500 gr. brasna
2 kasicice soli
1 kasicica secer
20 gr, kvasac
1 dcl. voda
2 dcl mleka
3 jajeta
100 gr. margarina
Fil: 300 gr. sitnog sira
2 jajeta
1 casa kiselog mleka
Premaz: 1 zumance
susam
kim
U mlakom mleku istrositi kvasac, dodati secer i kasicicu brasna da nadodje kvasac. Ostaviti da odstoji 15-ak minuta.U vangli staviti jaja, otopljeni margarin, vodu, nadosli kvasac i zamesiti kasikom, a onda nastaviti mesenje rukama dok testo ne postane glatko. Testo ostaviti da nadodje.
nadoslo testo premesiti i podeliti na 5 loptice jednakih delova.
nadoslo testo premesiti i podeliti na 5 loptice jednakih delova.
Fil sjediniti. Uzeti prvu lopticu, oklagijom je rastanjiti i staviti u dublju serpu na koju prethodno stavite pek papir. Pritiskati koru rukom do ivica serpe pa premazati filom. Tako nastaviti do kraja ,a zavrsite testom.
Pogacu iseci ostrim nozem na 8 ili vise delova, premazari zumancem i posuti susamom, i kimom u sredini i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Kada nadodje stavite je u predhodno zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 40-ak minuta.
Kada se ispece vrucu je premazati hladnim mlekom.
Нема коментара:
Постави коментар