недеља, 29. март 2015.

Pogaca sa sirom

  Sastojci: 500 gr. brasna
                 2 kasicice soli
                 1 kasicica secer
                 20 gr, kvasac
                 1 dcl. voda
                 2 dcl mleka
                 3 jajeta
                 100 gr. margarina

     Fil:     300 gr. sitnog sira
                 2 jajeta
                 1 casa kiselog mleka

     Premaz: 1 zumance
                     susam
                     kim

    U mlakom mleku istrositi kvasac, dodati secer i kasicicu brasna da nadodje kvasac. Ostaviti da odstoji 15-ak minuta.U vangli staviti jaja, otopljeni margarin, vodu, nadosli kvasac i zamesiti kasikom, a onda nastaviti mesenje rukama dok testo ne postane glatko. Testo ostaviti da nadodje.
nadoslo testo premesiti i podeliti na 5 loptice jednakih delova.

   Fil sjediniti. Uzeti prvu lopticu, oklagijom je rastanjiti i staviti u dublju serpu na koju prethodno stavite pek papir. Pritiskati koru rukom do ivica serpe pa premazati filom. Tako nastaviti do kraja ,a zavrsite testom.

   Pogacu iseci ostrim nozem na 8 ili vise delova, premazari zumancem i posuti susamom, i kimom u sredini i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Kada nadodje stavite je u predhodno zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 40-ak minuta.
Kada se ispece vrucu je premazati hladnim mlekom.






Нема коментара:

Постави коментар